Paradicsomos bruschetta recept

Amikor valamiből túl sok van, jelen esetben a hűtő roskadozik a paradicsomtól, akkor mindig keresek egy receptet, h mit lehetne belőle készíteni. Most elrakni, befőzni, már nem volt kedvem, így valami finomságra vágytam. Ma pont gondolkoztam rajta, hogy vmit kéne csinálni az oliva olajból is, így ez a recept egy tökéletes választás. :)

Hideg olasz előétel. Elkészítése végtelenül egyszerű és gyors.


  • 450 g paradicsom (4 db)
  • 8 levél bazsalikom
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj (extra szűz)
  • 6 szelet kenyér (ropogós héjú)
  1. Miután a megmosott, megszárított paradicsomok csumáját eltávolítottuk, egyformán apró darabokra vágjuk.
  2. Tálba tesszük, hozzákeverjük a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket és sóval, borssal ízesítjük.
  3. A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük mindkét felüket fokhagymával, meglocsoljuk finom olívaolajjal, és igazságosan a tetejükre halmozzuk a paradicsomot.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések