Paradicsomos bruschetta recept
Amikor valamiből túl sok van, jelen esetben a hűtő roskadozik a paradicsomtól, akkor mindig keresek egy receptet, h mit lehetne belőle készíteni. Most elrakni, befőzni, már nem volt kedvem, így valami finomságra vágytam. Ma pont gondolkoztam rajta, hogy vmit kéne csinálni az oliva olajból is, így ez a recept egy tökéletes választás. :)
Hideg olasz előétel. Elkészítése végtelenül egyszerű és gyors.
Hideg olasz előétel. Elkészítése végtelenül egyszerű és gyors.
- 450 g paradicsom (4 db)
- 8 levél bazsalikom
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj (extra szűz)
- 6 szelet kenyér (ropogós héjú)
- Miután a megmosott, megszárított paradicsomok csumáját eltávolítottuk, egyformán apró darabokra vágjuk.
- Tálba tesszük, hozzákeverjük a vékonyra csíkozott bazsalikomleveleket és sóval, borssal ízesítjük.
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd bedörzsöljük mindkét felüket fokhagymával, meglocsoljuk finom olívaolajjal, és igazságosan a tetejükre halmozzuk a paradicsomot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése