Ugrás a fő tartalomra
Csokikrémes tépett piskóta
Erre egy receptkönyve bukkantam. Valami finomra vágytam, ami nagyon egyszerű,s minden alapanyag van hozzá otthon, s végül erre esett a választásom.
Hozzávalók:A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Az öntethez:
- 1 liter tej
- 6 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 ráma margarin
- Elkészítés:
1. A 6 tojásból piskótát sütsz. Amikor kihűlt, egy jénai tálba beletépkeded.
2. A tejet a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral simára kevered, és lassú tűzön sűrű krémet csinálsz belőle. Még melegen 1 kocka margarint keverj bele, s ezzel a masszával öntsd le a piskótát.
3. Pörkölt dióval, mandulával megszórhatod, tejszínhabbal is kínálhatod.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése