Csokikrémes tépett piskóta

Erre egy receptkönyve bukkantam. Valami finomra vágytam, ami nagyon egyszerű,s minden alapanyag van hozzá otthon, s végül erre esett a választásom.
Hozzávalók:

A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
Az öntethez:
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ráma margarin
  • Elkészítés: 

    1. A 6 tojásból piskótát sütsz. Amikor kihűlt, egy jénai tálba beletépkeded. 
    2. A tejet a liszttel, cukorral, vaníliás cukorral és a kakaóporral simára kevered, és lassú tűzön sűrű krémet csinálsz belőle. Még melegen 1 kocka margarint keverj bele, s ezzel a masszával öntsd le a piskótát.
    3. Pörkölt dióval, mandulával megszórhatod, tejszínhabbal is kínálhatod.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések