Rakott kínai kel


Hozzávalók

1 kg kínai kel
10 dkg rizs
10 dkg Rama margarin
4 db tojás
3 dl tejföl
1 kiskanál majoránna
2 csipet fekete őrölt bors
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
40 dkg sertéshús darált
1 dkg fűszerpaprika
1 db fokhagymagerezd
5 dkg zsemlemorzsa
8 db sajt


Elkészítés

A kínai kelkáposzta leveleit szétszedjük, jól megmossuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük . Közben a rizst kevés vízben, margarinnal félig puhára pároljuk. A tojások sárgáját a tejföllel és a fűszerekkel kikeverjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd hozzákeverjük a megfőtt, a leszűrt káposztát .

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, a zsírját kisütjük, leszűrjük. A szalonnazsíron megpirítjuk, a vöröshagymát , és hozzáadjuk a megdarált sertéshúshoz . Sóval, borssal, fűszerpaprikával és összezúzott fokhagymával ízesítjük, majd összekeverjük a félig megpárolt rizzsel .
A kimargarinozott, és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba egy réteg kínai kelkáposztát, majd a hústölteléket teszünk, ezt kétszer megismételjük, a tetejére ismét a kínai kel kerül . 

Olvasztott margarinnal meglocsoljuk , reszelt sajttal és morzsával meghintjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. 40 perc alatt megsütjük.
Tipp: Főzőtejszínt is lehet keverni a masszába.
Tipp: Lehet füstölt és sima reszelt sajtot is tenni a tetejére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések