Birsalma dzsem
900 g (előkészítés után mért) birsalma
250 ml víz
350 g (előkészítés után mért) alma
Fél tasak Dr. Oetker Citromsav
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
350 g cukor, gyümölcscukor
Elkészítés
Előkészítés
A birsalmáról kendővel, szárazon ledörzsöljük a bolyhokat. Megmossuk, lecsöpögtetjük, szárától megtisztítjuk, majd nyolcadokra vágva eltávolítjuk a magokat, és lemérünk 900 g-ot.
Elkészítés
Fedővel letakart edényben felforraljuk a kimért vízzel, és alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. Ezután pépesítjük, hűlni hagyjuk.
Közben a megmosott almát lecsöpögtetjük, elnegyedelve kivágjuk a magházat, apróra daraboljuk, és 350 g-ot lemérünk.
A birspürét, almát és a citromsavat főzőedénybe tesszük. A kimért édesítőszerből 2 evőkanálnyit elvegyítünk a dzsemfixszel, majd a gyümölcsökhöz adjuk. Mindezt alapos keverés közben, magas hőfokon felforraljuk. Amint az egész, folyamatos keverés mellett zubogva forr, hozzáadjuk a többi édesítőszert. Ekkor, tovább keverve, újra felforraljuk, és állandó keveréssel 3 percig hagyjuk forrni, majd levesszük a tűzhelyről.
Szükség esetén eltávolítjuk a habot, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket, mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tálalás
Kb. 7 darab 200 ml-es üveghez
Megjegyzések
Megjegyzés küldése