Házi májpástétom
½ kg megtisztított, csíkokra vágott csirkemájat 5 dkg vajon 3-4 gerezd fokhagymával megpárolunk és lepirítunk. Egy másik serpenyőben egy nagy fej felaprított vöröshagymát 2 dl száraz vörösborban felrakunk főni. Kakukkfüvet és rozmaringot teszünk bele – frisset aprítva, vagy szárítottat jól elmorzsolva –, és forrás nélkül, lassú tűzön kb. 15 percig érleljük az ízeket. Ezután a boros főzetet ráöntjük a májra, és sóval, borssal 1-2 perc alatt összerottyantjuk. Ha bírja a robotgépünk, forrón összeturmixoljuk, ha nem, akkor csak kihűlés után. Ekkor hozzákeverünk még 5 dkg vajat. Zárható edénybe tesszük, és jól eldugjuk a család elől, hogy megérje a reggelt…
Megjegyzések
Megjegyzés küldése