Mustáros pác recept
5 evőkanál mustár
5 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
bors, kakukkfű, majoranna, petrezselyem
Csípős mustáros pác
5 evőkanál dijoni mustár
5 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 lapos kávéskanál erőspaprika
rozmaring
Mustáros pác tipp!
A fűszereket ízlés szerint variálhatjuk, de csak keveset használjunk belőlük, ne felejtsük el, hogy a fő összetevő a mustár. A mustáros pác állaga enyhén folyós, krémszerű legyen és a húsok minden oldalát kenjük be. A mustáros páccal bepácolt húsokat egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe, hogy átjárják az ízek. Szárnyasok, halak pácolásakor elegendő, ha 1-2 órát pihentetjük. A húsok grillrácson való sütésekor a grillrácsot olajozzuk meg, vagy szalonnabőrrel dörzsöljük át, majd tegyük a parázs fölé. Csak akkor tegyük rá a húsokat, amikor már forró. Így nem ragad hozzá a pácolt hús.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése