Mustáros pác húsokhoz


Mustáros pác recept

5 evőkanál mustár
5 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
bors, kakukkfű, majoranna, petrezselyem


Csípős mustáros pác

5 evőkanál dijoni mustár
5 evőkanál oliva olaj
2 gerezd fokhagyma
1 lapos kávéskanál erőspaprika
rozmaring


Mustáros pác tipp!

A fűszereket ízlés szerint variálhatjuk, de csak keveset használjunk belőlük, ne felejtsük el, hogy a fő összetevő a mustár. A mustáros pác állaga enyhén folyós, krémszerű legyen és a húsok minden oldalát kenjük be. A mustáros páccal bepácolt húsokat egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe, hogy átjárják az ízek. Szárnyasok, halak pácolásakor elegendő, ha 1-2 órát pihentetjük. A húsok grillrácson való sütésekor a grillrácsot olajozzuk meg, vagy szalonnabőrrel dörzsöljük át, majd tegyük a parázs fölé. Csak akkor tegyük rá a húsokat, amikor már forró. Így nem ragad hozzá a pácolt hús.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések