Tzatziki recept
500 g joghurt (natúr)
40 dkg uborka
3 gerezd fokhagyma
1 ek kapor (vagy friss mentalevél, vagy mindkettő)
1 ek olívaolaj (extra szűz)
0.5 teáskanál citromlé (frissen facsart)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
só ízlés szerint
- Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a joghurtot és néhány órára (akár egy éjszakára) tegyük lefedve a hűtőbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. (A joghurtból így kb. a fele mennyiség lesz!)
- Reszeljük le az uborkát (én a héját is lereszeltem vele együtt), sózzuk le egy órára majd jó alaposan csavarjuk ki a levét.
- A joghurtot az uborkával keverjük össze, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, mentát, kaprot, citromlevet (esetleg borecetet), olívaolajat, borsot és jól dolgozzuk össze.
- Néhány órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérhessenek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése