Omlós meggyes lepény

Itt a meggyszezon, így csináltam meggyes sütit. Enni nem igazán jó a cigány meggyet, de sütibe nagyon finom :)
Gyorsan, és könnyen elkészíthető süti. 

Hozzávalók:

(1 bögre= 200 ml)

  • 2 üveg meggy (egyenként 700 g) kb. 1 kg friss meggy
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 1/2 bögre cukor 
  • 5 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj a tepsihez
  • porcukor a hintéshez

A sütőt 175 °C-ra előmelegíted. Vajazd ki a tepsit. A meggyet szűrőben csepegtesd le, és hintsd meg vaníliás cukorral. 

A vajat a cukorral keverd habosra. A tojásokat egyenként keverd hozzá, ezután a lisztet a keményítővel és a sütőporral dolgozd bele. Forgasd bele a meggyet.

A tésztát öntsd a tepsibe, és simítsd el. A sütőben (középen, légkeveréssel, 160 °C-on) 25-30 percig süsd. Vedd ki a sütőből és hagyd hűlni. A végén hintsd meg porcukorral. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések