Ribizlis piskóta

Ha már meguntad a meggyes sütiket, akkor most jöhetnek a ribizlisek :)

Azért jó ez a recept, mert szerintem minden alapanyag megtalálható belőle otthon, na és persze gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:

  • 160 g vaj
  • 160 g porcukor
  • 5 db tojás
  • 160 g liszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100-120 g ribizli
  • 20 g margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítése:

  1. Keverd habosra a vajat 60 gramm cukorral. A tojásokat válaszd szét, egyenként rakd hozzá a tojássárgákat, majd a maradék cukorral keményre felvert fehérjét. Végül keverd hozzá a lisztet és a reszelt citromhéjat.
  2. Öntsd a margarinnal kikent tepsibe vagy egy kivajazott, kilisztezett tortaformába. Szórd bele a megmosott, leszemezett ribizlit. 
  3. 175 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg. Kicsit hagyd hűlni, majd hintsd meg a tetejét porcukorral. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések