Ugrás a fő tartalomra
Ribizlis piskóta
Ha már meguntad a meggyes sütiket, akkor most jöhetnek a ribizlisek :)Azért jó ez a recept, mert szerintem minden alapanyag megtalálható belőle otthon, na és persze gyorsan elkészíthető!
Hozzávalók:
- 160 g vaj
- 160 g porcukor
- 5 db tojás
- 160 g liszt
- 1 db citrom reszelt héja
- 100-120 g ribizli
- 20 g margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítése:
- Keverd habosra a vajat 60 gramm cukorral. A tojásokat válaszd szét, egyenként rakd hozzá a tojássárgákat, majd a maradék cukorral keményre felvert fehérjét. Végül keverd hozzá a lisztet és a reszelt citromhéjat.
- Öntsd a margarinnal kikent tepsibe vagy egy kivajazott, kilisztezett tortaformába. Szórd bele a megmosott, leszemezett ribizlit.
- 175 °C-ra előmelegített sütőben süsd meg. Kicsit hagyd hűlni, majd hintsd meg a tetejét porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése