Fekete ribizli dzsem
Teljesen rákaptam a dzsemfőzésre. Szerencsére rengeteg fekete ribizli lett, így ezt is rakhattam el.
A recept:
Mosd meg a ribizlit, s szedd le a száráról. Én benne hagytam a magokat és a héját (lustaság fél egészség), így csak botmixerrel estem neki.
Ezután keverd bele a cukrot és a dzsemfixet. S a csomagolás szerint ideig hagyd forrni. Ha habzik, akkor szedd le a habot, mielőtt üvegbe teszed.
Öntsd sterilizált üvegbe, s miután lezártad fordítsd fejre 5 percig. Utána rakd dunsztba, s hagyd kihűlni.
S a végeredmény: fincsi dzsem. Nekem 4 üveg lett, de ez függ az üveg méretétől.
A recept:
Mosd meg a ribizlit, s szedd le a száráról. Én benne hagytam a magokat és a héját (lustaság fél egészség), így csak botmixerrel estem neki.
Ezután keverd bele a cukrot és a dzsemfixet. S a csomagolás szerint ideig hagyd forrni. Ha habzik, akkor szedd le a habot, mielőtt üvegbe teszed.
Öntsd sterilizált üvegbe, s miután lezártad fordítsd fejre 5 percig. Utána rakd dunsztba, s hagyd kihűlni.
S a végeredmény: fincsi dzsem. Nekem 4 üveg lett, de ez függ az üveg méretétől.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése