Fekete ribizli dzsem

Teljesen rákaptam a dzsemfőzésre. Szerencsére rengeteg fekete ribizli lett, így ezt is rakhattam el.

A recept:
  • kb. 1,5 kg fekete ribizli
  • 30-40 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix (2:1) 


Mosd meg a ribizlit, s szedd le a száráról. Én benne hagytam a magokat és a héját (lustaság fél egészség), így csak botmixerrel estem neki.
Ezután keverd bele a cukrot és a dzsemfixet. S a csomagolás szerint ideig hagyd forrni. Ha habzik, akkor szedd le a habot, mielőtt üvegbe teszed.
Öntsd sterilizált üvegbe, s miután lezártad fordítsd fejre 5 percig. Utána rakd dunsztba, s hagyd kihűlni.

S a végeredmény: fincsi dzsem. Nekem 4 üveg lett, de ez függ az üveg méretétől.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések