Zöldalmás-barack dzsem

Te próbáltál már vegyesen készíteni dzsemet?

Nekem nagyon megtetszettek ezek a receptek. 


Hozzávalók


Előkészítés
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. A sárgabarackot megmossuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcsöket nagy darabokra felkockázzuk, és 600–650 g-ot kimérünk belőlük.

Elkészítés
A gyümölcsöket és a Bourbon vaníliás cukrot egy főzőedénybe tesszük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra forrásba hozzuk, legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Forrás

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések