Ugrás a fő tartalomra
Klafuti
Nagyon szeretem a cseresznyét is, s rengeteg termett az idén, így a cseresznyés süti sem maradhat el.
Hozzávalók:
- 1 kg érett cseresznye
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cseresznyepálinka (ízlés szerint)
- 4 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tejszín
- 1 bögre darált mandula
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- vaj a formához
- 2 evőkanál porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
- A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és keverd el a vaníliás cukorral és ízlés szerint a pálinkával.
- A tojásokat verd habosra a cukorral, add hozzá a tejszínt. Miközben kevered, apránként add hozzá a mandulát, a lisztet és a tejet. A tésztát tedd a hűtőbe 20 percre.
- A sütőt 200 °C-ra melegítsd elő. Vajazz ki egy formát. Öntsd a tésztát a formába és rakd rá a cseresznyét. A sütőben (középen, légkeverésnél, 180 °C) 35 percig süsd.
- Melegen hintsd meg porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése