Klafuti

Nagyon szeretem a cseresznyét is, s rengeteg termett az idén, így a cseresznyés süti sem maradhat el.

Hozzávalók:

  • 1 kg érett cseresznye
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cseresznyepálinka (ízlés szerint)
  • 4 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tejszín
  • 1 bögre darált mandula
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • vaj a formához
  • 2 evőkanál porcukor a szóráshoz


Elkészítés:

  1. A cseresznyét mosd meg, magozd ki, és keverd el a vaníliás cukorral és ízlés szerint a pálinkával.
  2. A tojásokat verd habosra a cukorral, add hozzá a tejszínt. Miközben kevered, apránként add hozzá a mandulát, a lisztet és a tejet. A tésztát tedd a hűtőbe 20 percre. 
  3. A sütőt 200 °C-ra melegítsd elő. Vajazz ki egy formát. Öntsd a tésztát a formába és rakd rá a cseresznyét. A sütőben (középen, légkeverésnél, 180 °C) 35 percig süsd. 
  4. Melegen hintsd meg porcukorral.  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések