Rakott zöldbab

Mivel most van a babnak a szezonja, így nem maradhatott ki ez a finomság. 

Hozzávalók / 4 adag
  • 40 dkg zöldbab
  • 30 dkg darált hús
  • 1 tasak gyors rizs
  • hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • 1 nagy pohár tejföl
  • kevés margarin
  • olaj
  • Elkészítés
    1. A zöldbabot és a rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, kockázzuk.
    2. A hagymát kevés olajon megfuttatjuk, rádobjuk a darált húst, kissé átpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Pörköltszerűen főzzük.
    3. A margarinnal (olajjal) kikenünk egy kisebb tepsit, vagy hőálló tálat, és jöhet a rétegezés.
    4. Alulra kerül az első sor zöldbab (a fele), rá kerül egy sor rizs, ezt megszórjuk egy leheltnyi borssal és sóval, rákanalazzuk a fele husit, a levével kicsit meglocsoljuk, aztán jöhet mindennek a megmaradt fele. Zöldbab, rizs, husi, lé és a végén rákanalazzuk a pohár tejfölt.
    5. Az így elkészített babocska mehet a sütőbe, először közepes lángon sütjük, hogy minden össze tudjon sülni-főni, aztán rákapcsolhatunk, és jól rápirítjuk a tejfölt. Akkor jó, amikor a tejföl a tetején megreped, és barna pirulások jelennek meg rajta.
    6. Sütőből kivéve érdemes várni, hogy hűljön egy kicsit, mert könnyebb gyönyörűen kockára vágva, plusz tejföllel tálalni. :)

    • sütési hőfok: 200°C
    • tepsi mérete: 26x18 cm

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések